Restaurant Tirol – bucatarie tiroleza

”Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare!” – George Bernard Shaw

Restaurantul Tirol din Sinaia are toate calitatile pentru a crea atmosfera oraselor tiroleze, inconjurate de munti cu creste inzapezite, savurand gastronomia specifica zonei Alpilor.

In cadrul restaurantului clientii vor putea testa Fondue-ul Bourguinnone – o specialitate din zona Tirolului elvetian, fondue-ul din branza – care are la baza o reteta veche de peste 600 de ani, vor putea pregati singuri muschiul de vita pe piatra incinsa, vor putea gusta schnitzelul vienez, servit in stil tirolez cu dulceata de fructe de padure si salata de cartofi.

Specialitatea casei in restaurantul Tirol din Sinaia este supa de rasol de vita cu taitei dar pot fi testate si salate, platouri vanatoresti sau afumaturi specifice Tirolului.

9

tirol-landTirol este o zona geografica aparte, marginita de regiuni extrem de frumoase precum provinciile Salzburg si Carintia in partea estica, Elvetia si Voralberg in partea vestica si Germania in nord. Casute mici ascunse parca printre dealuri, asezari linistite intinse de-a lungul poalelor Alpilor si piscuri acoperite cu zapada sunt doar cateva elemente ce alcatuiesc peisajul Tirolului.

Mozart, Christian Doppler, Cristalele Swarovski, valsul tirolez sau snapsul tirolez, sunt cateva exemple celebre din ansamblul cultural al zonei.

Gastronomia, element cultural si istoric al locului, este extrem de variata.
Adi Werner, bucatar-sef la Saint Christophe Arlberg, un local din anul 1386, descria la acea vreme gastronomia Tirolului ca: “un tot indisociabil, care se compune din ambianta, servicii si specialitati tipice”, caracteristici pe care provincia le-a pastrat pana in ziua de azi.

 

8

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: