Coaste de porc marinate, la gratar

Reteta face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015. În mai promovam bucataria ceheasca iar restaurantul partener al proiectului în aceasta luna este The Pub Universitatii.

Reteta ceheasca ”Coaste de porc marinate, la gratar” a fost oferita si preparata de The Pub Universitatii si poate fi degustata zilnic la restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr. 9, Sector 1, Bucuresti.

DSC_8809

Ingrediente

  • Coaste de porc tambal,DSC_8712

  • bere,

  • miere,

  • ulei sau unt

  • pasta de rosii

  • amestec de condimente de porc

  • boia dulce,

  • pasta de ardei (optional)DSC_8716

  • piper boabe

  • foi de dafin

  • cartofi,

  • usturoi,

  • smantana

Mod de preparare

Se pregateste o marinata din bere, ulei sau unt topit, miere, sos de rosii, boia dulce, amestec de condimente de porc, boabe de piper si foi de dafin. Se completeaza cu sare, amestecand bine.

Se tin coastele de porc în marinata, la rece, timp de 24 ore. Apoi se scot din marinata, se scurg bine si se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.

DSC_8716

Secretele bucatarului:

Pentru ca aromele din marinata sa se combine cat mai bine, este bine sa fie fiarta si racita, înainte de a pune coastele la marinat.

Înainte de a fi servite coastele, pentru fragezirea carnii, se ung coastele cu un sos special preparat din sos de rosii si condimente.

Mod de servire

Coastele de porc la gratar se servesc cu piure de cartofi si sos de usturoi.

Restaurantul Gazda

The Pub Universitatii este cel mai nou restaurant deschis în lantul de pub-uri Pub Pilsner Unique Bar, o retea internationala prezenta deja în Cehia, Germania, Austria, fiind primul local din retea deschis în Bucuresti. Pubul are un concept unic în care sistemul încorporat în mese permite clientilor sa îsi toarne singuri berea intrand în concurs international de bere si sa-si selecteze melodia preferata din The PUB jukebox.

Despre program

Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” a fost initiat în ianuarie 2014 de agentia Russenart Comunications si se afla la a 2-a editie.

Programul este derulat în perioada ianuarie 2014 – decembrie 2015 cu sprijinul a 82 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Arta de a trai sanatos, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Secretele Florilor, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: