Svickova cu paine la abur

Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, in perioada februarie – decembrie 2015. in mai promovam bucataria ceheasca iar restaurantul partener al proiectului in aceasta luna este The Pub Universitații.

Reţeta ceheasca ”Svickova” a fost oferita şi preparata de The Pub Universitații şi poate fi degustata zilnic la restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr. 9, Sector 1, Bucuresti.

DSC_8804

Ingrediente

  • Carne de vita – 1 kg DSC_8670

  • Morcovi – 3 buc

  • Ceapa – 3 buc

  • Supa de vita/Apa – 250 ml

  • Smantana dulce – 4 linguri

  • Un pachet de unt

  • Mustar boabe– 1 lingurita DSC_8684

  • Lapte – 250 ml.

  • Ulei pentru prajit

  • Ienibahar – 1 vf de cutit

  • Dafin – 5 foi

  • Sare

  • Piper

Mod de preparare

Morcovii si ceapa se taie felii intr-o cratița. Se adauga carnea de vita, untul taiat felii si condimentele.

Se toarna ulei de masline, se acopera cu un capac si se lasa aproximativ o ora sa fiarba inabusit in suc propriu (se mai poate adauga puțina supa de vita). Dupa ce a fiert, se scoate carnea din oala si se taie felii.

Se strecoara sosul, se adauga supa de vita, lapte si smantana dulce. Se pune sosul din nou pe foc, se adauga carnea si se amesteca bine, pana ce carnea se imbiba cu sos.

DSC_8694

Mod de servire

Svickova se serveste alaturi de felii de paine preparata la abur (ca in rețeta alaturata) si sos alb cu gem de merisoare

Restaurantul Gazda

The Pub Universitații este cel mai nou restaurant deschis in lantul de pub-uri Pub Pilsner Unique Bar, o retea internationala prezenta deja in Cehia, Germania, Austria. Este prima locatie de acest gen deschisa in Romania, respectiv Bucuresti.

Este un concept unic in care experienta consumatorului trece la alt nivel de interactivitate Pubul are un concept unic in care sistemul incorporat in mese permite clienților sa isi toarne singuri berea intrand in concurs international de bere si sa-si selecteze melodia preferata din The PUB jukebox.

 

Despre program

Programul de educaţie de educaţie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” a fost iniţiat in ianuarie 2014 de agenţia Russenart Comunications si se afla la a 2-a ediție.

Programul este derulat in perioada ianuarie 2014 – decembrie 2015 cu sprijinul a 82 de parteneri media (televiziuni, publicaţii tiparite şi online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Arta de a trai sanatos, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Secretele Florilor, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: