Reteta italiana: Platou din fructe de mare cu biban (lup de mare)

Reteta face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications, in perioada februarie – decembrie 2015. in luna februarie promovam bucataria italiana iar restaurantul partener al proiectului este Bellini Tineretului.

Reteta italiana ”Platou din fructe de mare cu biban” a fost oferita si preparata de Bellini Tineretului si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific italian din Bulevardul Gheorghe Sincai, nr. 2-4, Sector 4, Bucuresti.

IMG_1761

Ingrediente

  • 200 g. File de peste (Lup de mare/ Biban de mare)IMG_1660
  • Amestec din fructe de mare (Midii, Creveti curatati si scoici verzi)
  • Sos de rosii
  • rosii cherry
  • chilli
  • masline kalamata
  • busuioc
  • coriandru
  • lime

Mod de preparare
File-ul de peste se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte si se scoate pe o farfurie.
Crevetii se curata iar lamaia verde se taie in sferturi.
Apoi amestecul de fructe de mare se caleste in unt impreuna cu maslinele, rosiile cherry si condimentele. Se stinge cu in alb, sec.

IMG_1725

Se adauga file-ul de peste si sos de rosii.

Restaurantul Gazda

Prezent de aproape 8 ani pe piata, Restaurantul Bellini Tineretului s-a straduit sa perfectioneze relatia cu clientii, oferind mancaruri si deserturi traditionale italiene, alaturi de vinuri de calitate. Renovat complet si redeschis in 2014, restaurantul ofera clientilor o atmosfera calda si selecta. Alaturi de diferitele sortimente de paste gatite in stil italian, meniul restaurantului ofera si diferite tipuri de fructe de mare, pentru gusturi rafinate. Pentru iubitorii de pizza, Restaurantul Bellini Tineretului prepara peste 20 de tipuri de pizza coapte in cuptor cu lemne.

Despre program

Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” a fost initiat in ianuarie 2014 de agentia Russenart Comunications si se afla la a 2-a editie.

Programul este derulat in perioada ianuarie 2014 – decembrie 2015 cu sprijinul a 82 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Arta de a trai sanatos, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Secretele Florilor, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: