Piept de curcan cu sos sweet chilly și sparanghel

Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015. În aprilie promovăm bucătăria mediteraneană iar restaurantul partener al proiectului in aceasă lună este La Senna.

Reţeta mediteraneană ”Piept de curcan cu sos sweet chilly si sparanghel ” a fost oferită şi preparată de La Senna şi poate fi degustată zilnic la restaurantul din Str. Nicolae Caranfil, nr. 33, Sector 1, București.

Photo La Senna 1 reteta-21

Ingrediente

  • 200 g. piept de curcan Photo La Senna 1 reteta-1

  • 100 g. sparanghel

  • 70 g. tăiței de orez

  • 2 g. usturoi

  • 100 ml. vin alb demi sec

  • 50 ml. ulei de măsline

  • 100 ml. sos sweet chilly

  • sare

  • piper

Mod de preparare

Pieptul de curcan se taie felii și se prăjește în ulei de măsline. După ce s-a rumenit bine, se stinge cu vin alb.

Se taie usturoiul mărunt și se pune în tigaie, peste carne, apoi se adaugă sosul sweet chilly și se lasă pe foc până începe să clocotească.

Între timp se pun bucățile de sparanghel la prăjit în ulei de măsline iar tățeii de orez se fierb.

Photo La Senna 1 reteta-16

Mod de servire

După ce s-a terminat prepararea cărnii, se pun tăițeii de orez pe o farfurie și se asezonează cu sparanghel prăjit, piept de curcan și sos.

Restaurantul Gazda

Senna este un loc al curajului, al explorarii, al libertatii si al puritatii, intocmai calului al carui nume il poarta. Aici libertatea, bucuria si explorarea gusturilor si a preparatelor se imbina armonios cu relaxarea si caldura unei convivialitati puternice, dar si calde sau domoale, in compania prietenilor dragi, intocmai unui galop pur, liber si sincer, in care te bucuri de sinceritatea amintirilor si de experientele ce ti se astern in fata.
Un cal pur sange se ingrijeste si se pretuieste. Aceeasi grija o purtam si noi pentru preparatele noastre, pentru detalii, atmosfera si experientele la care dorim sa te avem partas.

Despre program

Programul de educaţie de educaţie culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” a fost iniţiat în ianuarie 2014 de agenţia Russenart Comunications și se află la a 2-a ediție.

Programul este derulat în perioada ianuarie 2014 – decembrie 2015 cu sprijinul a 82 de parteneri media (televiziuni, publicaţii tipărite şi online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Arta de a trai sanatos, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Secretele Florilor, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: