Rețetă reinventată: Sarmale din legume și carne de pui, la cuptor

Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015. În luna martie promovăm bucătăria românească fusion iar restaurantul partener al proiectului este Symphony Romanian Fusion.

Reţeta reinventată ”Sarmale din legume și carne de pui, la cuptor” a fost oferită şi preparată de Symphony Romanian Fusion şi poate fi degustată zilnic la restaurantul cu specific românesc din Str. Mihai Eminescu, nr. 188, Sector 2, București.

Photo Symphony IV reteta sigle-21

Ingrediente 10 porții

  • 1kg pulpe puiPhoto Symphony IV reteta sigle-1

  • 500g. roșii

  • 300 g. morcovi

  • 500 g. ceapă

  • 500 g. dovlecel

  • 500 g. ardei gras

  • 500 g. conopidă

  • 1,5 kg. varză murată

  • Sare, piper – dupa gust

Mod de preparare

Se taie mărunt pulpele de pui, apoi se toacă legumele. Se călește amestecul de legume și carne de pui, condimentându-se cu sare și piper după gust.

După ce umplutura este gata, se amestecă bine și se umplu sărmăluțele în felul următor:

Se pune un strat de varză murată tăiată mărunt într-o tavă, se învelesc sarmalele, se așează în tavă și se adaugă varză murată tocată.

Se lasă la cuptor aproximativ o oră.

Secretul Bucătarului

Pentru un gust mai bun, se stropesc sărmăluțele cu un sos de roșii, înainte de a fi puse la cuptor.

Mod de servire

Se servesc cu ardei iute, alături de un pahar de vin roșu.

Restaurantul Gazda

Restaurantul Symphony Romanian Fusion este o afacere de familie, fiind o îmbinare a gusturilor a trei generatii de români. Cu o suprafață de 120 mp și o terasă de 55 mp, Restaurantul Symphony a fost gândit pentru a deservi o gamă variată de evenimente, de la organizare de petreceri tematice, până la cele cultural artistice, prin mici schimbari de design și funcționalitate. Pentru familiile cu copii, restaurantul a pregătit un loc de joacă unde copiii pot fi lăsați sub supraveghere video.

Despre program

Programul de educaţie de educaţie culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” a fost iniţiat în ianuarie 2014 de agenţia Russenart Comunications și se află la a 2-a ediție.

Programul este derulat în perioada ianuarie 2014 – decembrie 2015 cu sprijinul a 82 de parteneri media (televiziuni, publicaţii tipărite şi online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Arta de a trai sanatos, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Secretele Florilor, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

 

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: