Reteta germana: platou de carnati

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu Arpis, DeKassa si Casa de Vinuri Alese. Restaurantul partener care reprezinta bucataria germana este Beraria Bierhaus67.

Platou de carnati

Reteta germana ”Platou de carnati” a fost oferita si preparata de Bierhaus67 si poate fi degustata zilnic la Beraria Germana din str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67A._SMA1823

Ingrediente:

  • 2 Carnati Bratwurst
  • 1 Carnat Käsekrainer
  • 2 Carnati semiafumati
  • Putin Ulei Arpis

Bratwurst-ii sunt o specialitate traditionala germana de carnati, fiind preparati dintr-un amestec de carne de porc, vita si condimente. Au o istorie indelungata, primul document care atesta existenta carnatilor Bratwurst in Germania dateaza din 1313 si poate fi gasit in Nuremberg. In prezent carnatii Bratwurst pot fi cumparati din magazine deoarece sunt preparati de producatorii de mezeluri romani (Campofrio si Angst) sau pot fi preparati acasa (o reteta de carnati Bratwurst se gaseste in documentul alaturat).

 

Käsekrainer-ii reprezinta o specialitate austriaca de carnati ce contin cubulete de cascaval sau branza, in proportie de aproximativ 10 – 20 %. Desi exista mentionari ale produsului (sau ale unor varietati ale sale) din secolul 19, in Imperiul Austro-Ungar, carnatii Kasekrainer a fost produsi pentru prima data cu aceasta denumire si la scara larga in Austria, in 1980, apoi s-au raspandit si in Germania. In Slovenia exista o varietate cu 20% bacon, numita Kranjska klobasa pe care slovenii doresc sa o inregistreze.

_SMA1926

Mod de preparare

Cele 3 tipuri de carnati se stropesc cu putin ulei Arpis si se pun pe gratar. Se prajesc timp de 15 minute, pe ambele parti.

Se intorc cu grija pentru a nu se crapa.

Se pot servi cu mustar, cartofi prajiti sau varza murata si bere.

 

 

Partener principal

Partener principal

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.

Sponsor

Dekassa kitchen and dining bandaGama de articole, marca DeKassa, destinata prepararii si servirii mesei cuprinde vase pentru gatit, cutite, tacamuri, vase si vesela din portelan si ceramica si multe alte accesorii importante in bucataria moderna. Toate articolele DeKassa ofera un suport material de calitate in realizarea si servirea preparatelor culinare. Designul de o conceptie ergonomica avangardista, alaturi de calitatea exceptionala a materialelor, asigura o inalta durabilitate a articolelor marca DeKassa , recomandandu-le ca foarte practice.

Partener

Casa de Vinuri Alese este o companie de nisa specializata in comercializarea segmentului de vinuri Premium si caracterizata prin unicitate, pasiune si ambitia de a face lucrurile perfect. Gama de vinuri oferita de companie se bazeaza pe vinuri Premium importate din Italia. Deviza companiei: Expertii vinului italian.

logo Bierhaus67Restaurantul Gazda

Bierhaus67 este o berarie germana cu bere si ambianta autentic bavareza

Pentru iubitorii mincarii de provenienta germana, beraria ofera un meniu german cu preturi accesibile. Ciolanul de porc servit cu varza calita si carnatii traditionali bavarezi care merg bine cu salata de cartofi sunt printre preferatele clientilor. Motto-ul berariei: La un metru de bere si o masa buna, toata lumea se aduna!

Despre program

Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este initiat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis, DeKassa si Casa de Vinuri Alese.

Programul este derulat in perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 82 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Arta de a trai sanatos, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Secretele Florilor, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: