Reteta indiana – Murgh Makami (Pui in sos dulce-acrisor)

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis și Kotanyi Romania.

3-10

Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, Bucuresti, sector 5.

Ingrediente: 3-1

  • 1 kg pui
  • ½ kg rosii proaspete sau piure
  • 2 cepe (pasta)
  • 3 lingurite de zahar
  • Sare – dupa gust
  • Chilli rosu – dupa gust
  • 1 lingurita de frunze de menta
  • ½  cana de  smantana (200 g)
  • ½ lingurita cardamom pudra
  • 2 seminte de cinnamon
  • 4 cuisoare
  • 5 frunze de cardamom
  • 1 lingura pasta de usturoi si ghimbir
  • 5 linguri de ulei Arpis

Mod de preparare :

Rosile se fierb impreuna cu cardamom-ul si pasta de usturoi si ghimbir pana devin piure.

Separat, intr-o tava se pun 4 linguri de ulei Arpis.

Peste uleiul incins se adauga puiul si se pune la inabusit la foc mic.

Cand puiul capata culoare se adauga piureul de rosii si pasta de ceapa si se lasa pe foc timp de cinci minute.

Se adauga  restul ingredientelor si se lasa in continuare pe foc timp de 10 minute.

La sfarsit se adauga smantana si ghimbir.

Partenerul principal

Partener principal

Partener principal

Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei etc.

Restaurantul Gazda

In ianuarie, programul de educatie culinara este sprijinit de restaurantul indian Taj.

Taj Restaurant reprezinta de 11 ani bucataria indiana in Bucuresti, castigand in ultimii doi ani titlul de „Cel mai bun restaurant indian din Bucuresti”, decernat in cadrul concursului Eating & Drinking Awards. In 2010 Restaurantul Taj a castigat premiul: “Cel mai popular restaurant din Bucuresti”.

Programul va fi derulat în perioada ianuarie – noiembrie 2014 cu sprijinul a 75 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Arges TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, Constanta Blog, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, InfoestInfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati www.russenart.ro sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: