Reteta italiana: Risotto al negro di seppie

Reteta face parte din programul de educație culinară “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și Restaurantul Il Corso.

Reteta italiană a fost oferită și preparată de Restaurant Il Corso și poate fi degustată  27 februarie 2014, de la ora 19, cu 30% reducere, în cadrul restaurantului din Str. Alexandru Constantinescu nr. 1, București, sector 1 (Rondul Arcului de Triumf).

9

 Ingrediente:

  •  160 grame de orez
  • 30 g ceapă
  • 50 ml vin alb
  • 5 g cerneală de sepie
  • 100 ml supă de peşte
  • 20 g unt
  • Pu’in ulei de măsline Arpis
  • Sare, piper – după gust
  • 200 g calamari necurăţaţi

 Mod de preparare:

 Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în uleiul de măsline Arpis. Se adaugă orezul, vinul alb şi calamarii.

 Compoziţia se lasă pe foc până scade puţin, apoi se adaugă supa de peşte şi cerneala de sepie.

Se amestecă în permanenţă pentru a se evita lipirea orezului. Se adaugă sare şi se lasă la fiert 12-14 minute.

La final se adaugă untul.

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Restaurantul Gazdă

În ianuarie, programul de educație culinară este sprijinit de restaurantul italian Il Corso.

Restaurantul IL CORSO vă invită într-un decor deosebit pentru a gusta din tradiția artei culinare italiene. Lumina naturală, care scaldă plăcut mesele, spațiu vitrat larg dar și culorile calde și deschise vă întâmpină din momentul în care pășiți pe ușa restaurantului. Decorul este simplu cu ușoare accente de design minimalist.

Programul de educație de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este inițiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis.

Programul va fi derulat în perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 74 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria,  deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, InfoestInfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi www.russenart.ro sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: