Panna Cotta

Reţeta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In noiembrie, Restaurantul partener al proiectului este Cucina di Eleni.

Reţeta mediteraneana ”Panna Cotta cu fructe de padure” a fost oferita şi preparata de Cucina di Eleni şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. Stefan Mihaileanu nr. 35, Bucuresti.

Panna Cotta este un desert mediteranean preparat in Italia, Franta si Grecia.

Panna Cotta cu fructe de padure

Ingrediente:

  • smantana dulce,1

  • lapte,

  • zahar,

  • 1 baton de vanilie,

  • putin sos de fructe de padure

3

Mod de preparare

Se incalzesc intr-o cratita Dekassa smantana, laptele, zaharul si batonul de vanilie.

Apoi se adauga putina gelatina si se toarna compozitia in forme.

Dupa intarire, se tine la rece si se serveste cu sos din fructe de padure.

Despre Bucataria Mediteraneana

Bucataria mediteraneana cuprinde tradiţiile culinare comune specifice celor 22 de tari mediteraneene si retete culinare simple, cu alimente puţin procesate şi servite in porţii mici.

Desi reţetele zonei mediteraneene sunt foarte variate, majoritatea cuprind elemente specifice zonei: fructe de mare si peste, lactate, carne de animale mici (miel, oaie, capra iepure etc.), legume, seminte, oua si ulei de masline.

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educaţie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis conţine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.

Sponsor

Gama de articole, marca DeKassa, destinata prepararii şi servirii mesei cuprinde vase pentru gatit, cuţite, tacamuri, vase şi vesela din porţelan şi ceramica şi multe alte accesorii importante in bucataria moderna. Toate articolele DeKassa ofera un suport material de calitate in realizarea şi servirea preparatelor culinare. Designul de o concepţie ergonomica avangardista, alaturi de calitatea excepţionala a materialelor, asigura o inalta durabilitate a articolelor marca DeKassa , recomandandu-le ca foarte practice.

Restaurantul Gazda

Cucina di Eleni este un restaurant cu specific mediteranean si italian, cu un decor deosebit şi o atmosfera relaxanta. La prepararea retetelor sale, restaurantul foloseste ingrediente de cea mai buna calitate, preparand painea şi deserturile in casa. Clientii restaurantului sunt primiti cu servicii profesioniste, intr-o ambianţa intima. Motto: Cucina di Eleni – locul unde revii cu drag!

Despre program

Programul de educaţie de educaţie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este iniţiat de agenţia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis si DeKassa.

Programul este derulat in perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 82 de parteneri media (televiziuni, publicaţii tiparite şi online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Arta de a trai sanatos, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Secretele Florilor, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: