Placinta cu dovleac

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Ferma noastra. in decembrie, promovam bucataria romaneasca iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden.

Reteta romaneasca ”Placinta cu dovleac” a fost oferita si preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.

placinta cu dovleac

Ingrediente

  • Faina alba Arpis 000_SMA3887
  • Un pachet de margarina sau unt
  • Bicarbonat
  • 2 Oua

Ingrediente umplutura

  • Un dovleac mediu sau dulceata de dovleac Ferma noastra
  • Zahar

_SMA3987

Mod de preparare

Intr-un castron de inox Dekassa se bat ouale, apoi se adauga margarina topita sau untul topit si se amesteca bine, adaugandu-se bicarbonat. Se pune faina Arpis si se framanta pana se incorporeaza formandu-se un aluat potrivit de tare.

_SMA3969

Se imparte coca in doua bucati egale care se intind cu sucitorul sub forma unor foi de placinta.

Pregatire umplutura:

Umplutura poate fi preparata din dulceata de dovleac Ferma noastra sau din dovleac ras, amestecat cu zahar.

_SMA3982

Se aseaza prima foaie de placinta intr-o tava Dekassa, se adauga umplutura si se inveleste cu cea de-a doua foaie de aluat. Se pune la cuptor pentru 20 de minute.

Despre Bucataria Romaneasca

Bucataria romaneasca este denumirea pe care o poarta rezultatul sintetizarii gusturilor si obiceiurilor gastronomice specifice poporului roman. Ea este diversa si cuprinde atat bucate de zi cu zi, cat si preparate speciale de sarbatoare. Totodata, Bucataria
romaneasca inglobeaza numeroase bucate de praznic randuite in functie de anotimpul si sarbatoarea pomenita. Bucatele romanesti sunt alcatuite atat din legume, cereale, uleiuri vegetale, lapte, produse lactate, cat si din carne si produse din carne. Un loc aparte in Bucataria romaneasca il au dulciurile, placintele si dulceturile.

Partenerul principal

Arpis

Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.

Sponsor

Gama de articole, marca DeKassa, destinata prepararii si servirii mesei cuprinde vaseDekassa kitchen and dining banda(1) pentru gatit, cutite, tacamuri, vase si vesela din portelan si ceramica si multe alte accesorii importante in bucataria moderna. Toate articolele DeKassa ofera un suport material de calitate in realizarea si servirea preparatelor culinare. Designul de o conceptie ergonomica avangardista, alaturi de calitatea exceptionala a materialelor, asigura o inalta durabilitate a articolelor marca DeKassa, recomandandu-le ca foarte practice.

Restaurantul Gazda

logoRestaurantul Celebration Garden a fost deschis la inceputul anului 2010 si prezinta un festival de arome, cu scopul de a-i purta pe clienti departe de viata agitata a orasului, oferindu-le o experienta speciala intr-un cadru relaxant si armonios, completat de specialitati culinare romanesti. Totodata, restaurantul Celebration Garden este disponibil pentru organizarea unor evenimente speciale, potrivite pentru toate ocaziile, reprezentand garantia unei inalte calitati gastronomice si estetice furnizate de o echipa de profesionisti cu experienta.

Despre program

Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este initiat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis, DeKassa si Ferma noastra.

Programul este derulat in perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 82 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Arta de a trai sanatos, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Secretele Florilor, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

 

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: