Reteta romaneasca: Gulas ardelenesc

Reţeta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Ferma noastra. In decembrie, promovam bucataria romaneasca iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden.

Reţeta romaneasca ”Gulas ardelenesc” a fost oferita şi preparata de Celebration Garden şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.

gulas ardelenesc

Ingrediente (1 portie):

  • 100 g. pulpa de vita_SMA3883

  • 50 g. carnati afumati

  • 50 g. ceapa

  • putin ulei Arpis pt. prajit

  • malai Arpis

  • 15 g. ardei gras rosu

  • 2 g. usturoi macinat

  • 1 g. chimen macinat

  • 1 g. boia de ardei rosu

  • 100 g. cartofi

  • 1 g. pasta de ardei Ferma noastra

  • 1 foaie de dafin

  • 3 g. concentrat vita

  • 10 ml. vin rosu

_SMA4041

Mod de preparare

Se incinge oala de inox cu fundul dublu (gros) Dekassa pana devine foarte fierbinte.

Se pune ulei Arpis si imediat se adauga carnea taiata cuburi. Se caleste carnea pana isi schimba culoarea. apoi se adauga ceapa taiata cuburi mari. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga ardeiul gras taiat tot bucati mai mari, concentratul de vita cu chimen si pasta de ardei Ferma noastra.

Dupa 4-6 min se adauga boia dulce calind putin si se stinge cu vin rosu. Se condimenteaza cu piper macinat si foi de dafin.

_SMA3945

Se lasa la fiert pana scade vinul si se adauga baza de legume pana acopera carnea.

In timp ce fierbe la foc mediu. se reumple cu baza pana carnea devine moale si frageda. Se adauga cartofii taiati cuburi mari si baza de legume pana acopera toata compozitia.

_SMA4036

Se serveste cu mamaliguta din malai Arpis.

Despre Bucataria Romaneasca

Bucataria romaneasca este denumirea pe care o poarta rezultatul sintetizarii gusturilor si obiceiurilor gastronomice specifice poporului roman. Ea este diversa si cuprinde atat bucate de zi cu zi, cat si preparate speciale de sarbatoare. Totodata, Bucataria
romaneasca inglobeaza numeroase bucate de praznic randuite in functie de anotimpul si sarbatoarea pomenita. Bucatele romanesti sunt alcatuite atat din legume, cereale, uleiuri vegetale, lapte, produse lactate, cat si din carne si produse din carne. Un loc aparte in Bucataria romaneasca il au dulciurile, placintele si dulceturile.

Partenerul principal

Arpis

Partenerul principal al programului de educaţie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis conţine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.

Sponsor

Gama de articole, marca DeKassa, destinata prepararii şi servirii mesei cuprinde vaseDekassa kitchen and dining banda(1) pentru gatit, cuţite, tacamuri, vase şi vesela din porţelan şi ceramica şi multe alte accesorii importante in bucataria moderna. Toate articolele DeKassa ofera un suport material de calitate in realizarea şi servirea preparatelor culinare. Designul de o concepţie ergonomica avangardista, alaturi de calitatea excepţionala a materialelor, asigura o inalta durabilitate a articolelor marca DeKassa, recomandandu-le ca foarte practice.

Restaurantul Gazda

logoRestaurantul Celebration Garden a fost deschis la inceputul anului 2010 si prezinta un festival de arome, cu scopul de a-i purta pe clienti departe de viata agitata a orasului, oferindu-le o experienta speciala intr-un cadru relaxant si armonios, completat de specialitati culinare romanesti. Totodata, restaurantul Celebration Garden este disponibil pentru organizarea unor evenimente speciale, potrivite pentru toate ocaziile, reprezentand garantia unei inalte calitati gastronomice si estetice furnizate de o echipa de profesionisti cu experienta.

Despre program

Programul de educaţie de educaţie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este iniţiat de agenţia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis, DeKassa si Ferma noastra.

Programul este derulat in perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 82 de parteneri media (televiziuni, publicaţii tiparite şi online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Arta de a trai sanatos, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Secretele Florilor, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: