Saramura boiereasca de crap

Reţeta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani în bucatariile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. În decembrie, promovam bucataria romaneasca iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden.

Reţeta romaneasca ”Saramura boiereasca de crap” a fost oferita şi preparata de Celebration Garden şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.

Saramura boiereasca de crap

Ingrediente:

  • un crap _SMA3880

  • ardei rosu

  • ardei iute

  • malai Arpis

  • rosii

  • ceapa alba

  • usturoi

  • boia dulceferma noastra

  • patrunjel

  • putin ulei Arpis

  • pasta de ardei kapia Ferma noastra

  • sare

  • piper

Mod de preparare

Crapul se curata bine de solzi si se presara cu sare. Apoi se frige bine pe gratar, pe ambele parti, pana se rumeneste bine.

Între timp, se taie legumele în felii groase si se pun pe gratar.

Dupa ce legumele s-au copt, se pun într-o tigaie Dekassa (cu interior anti-aderent) se stropesc cu putin ulei Arpis, se adauga apa si se lasa la fiert, la foc mic.

_SMA3918

Cand legumele încep sa fiarba, se adauga sare, piper, boia dulce, pasta de ardei kapia Ferma noastra si usturoi.

Pestele fript pe gratar se pune peste legume si se lasa la fiert.

La final si se adauga patrunjel.

Secretul bucatarului

Pentru ca pestele din saramura sa ramana zemos, dupa ce saramura a dat în clocot se muta într-o tava si se lasa cateva minute la cuptor.

Despre Bucataria Romaneasca

Bucataria romaneasca este denumirea pe care o poarta rezultatul sintetizarii gusturilor si obiceiurilor gastronomice specifice poporului roman. Ea este diversa si cuprinde atat bucate de zi cu zi, cat si preparate speciale de sarbatoare, fiind la nivelul celorlalte bucătării ale lumii. Totodata, Bucataria romaneasca înglobeaza numeroase bucate de praznic randuite în functie de anotimpul si sarbatoarea pomenita. Bucatele romanesti sunt alcatuite atat din legume, cereale, uleiuri vegetale, lapte, produse lactate, cat si din carne si produse din carne. Un loc aparte în Bucataria romaneasca îl au dulciurile, placintele si dulceturile.

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educaţie culinara ”50 de saptamani în bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conţine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.

Sponsor

Gama de articole, marca DeKassa, destinata prepararii şi servirii mesei cuprinde vase pentru gatit, cuţite, tacamuri, vase şi vesela din porţelan şi ceramica şi multe alte accesorii importante în bucataria moderna. Toate articolele DeKassa ofera un suport material de calitate în realizarea şi servirea preparatelor culinare. Designul de o concepţie ergonomica avangardista, alaturi de calitatea excepţionala a materialelor, asigura o înalta durabilitate a articolelor marca DeKassa, recomandandu-le ca foarte practice.

Restaurantul Gazda

Restaurantul Celebration Garden a fost deschis la inceputul anului 2010 si prezinta un festival de arome, cu scopul de a-i purta pe clienti departe de viata agitata a orasului, oferindu-le o experienta speciala într-un cadru relaxant si armonios, completat de specialitati culinare romanesti. Totodata, restaurantul Celebration Garden este disponibil pentru organizarea unor evenimente speciale, potrivite pentru toate ocaziile, reprezentand garantia unei înalte calitati gastronomice si estetice furnizate de o echipa de profesionisti cu experienta.

Despre program

Programul de educaţie de educaţie culinara ”50 de saptamani în bucatariile lumii” este iniţiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis si DeKassa.

Programul este derulat în perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 82 de parteneri media (televiziuni, publicaţii tiparite şi online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Arta de a trai sanatos, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Secretele Florilor, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi http://www.inbucatariilelumii.eu, blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: