Ciolan de porc cu galuste de cartofi

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iunie, Restaurantul partener al proiectului este Restaurant Tirol.

Reteta tiroleza a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si poate fi degustata zilnic la restaurantul din cadrulhotelului International din Sinaia.

 16

Ingrediente pentru ciolan si sos

  • Ciolan de porc cu osingrediente
  • Chimen
  • Vin rosu
  • Zahar brun

Ingrediente pentru galuste de cartofi

  • Cartofi
  • Ou
  • Faina Arpis
  • Piper alb
  • Crutoane de paine

 

Mod de preparare

Ciolanul se pune la cuptor, pe aburi, la o temperatura medie, pana se patrunde. Apoi se mareste temperatura cuptorului pana cand ciolanul se rumeneste foarte bine.

Intre timp se prepara galustele in felul urmator: cartofii fierti se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu ou, faina Arpis, sare si piper alb. Se adauga cateva crutoane de paine, se modeleaza chiftelele si se introduc in apa clocotita. Se fierb cateva minute pana ce galustele ies la suprafata.

Apoi, zaharul brun, chimenul si vinul rosu vor fi folosite pentru a prepara un sos in care se vor pune galustele.

 

Mod de servire

Ciolanul de porc se serveste pe platou alaturi de galustele de cartofi scaldate in sos.

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.

 

Restaurantul Gazda

In iunie, programul de educatie culinara este sprijinit de Restaurantul Tirol al carui motto este ”Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare!” – George Bernard Shaw.

Restaurantul Tirol din Sinaia are toate calitatile pentru a crea atmosfera oraselor tiroleze, inconjurate de munti cu creste inzapezite, savurand gastronomia specifica zonei Alpilor.

In cadrul restaurantului clientii vor putea testa Fondue-ul Bourguinnone – o specialitate din zona Tirolului elvetian, fondue-ul din branza – care are la baza o reteta veche de peste 600 de ani, vor putea pregati singuri muschiul de vita pe piatra incinsa, vor putea gusta schnitzelul vienez, servit in stil tirolez cu dulceata de fructe de padure si salata de cartofi.

Specialitatea casei in restaurantul Tirol din Sinaia este supa de rasol de vita cu taitei dar pot fi testate si salate, platouri vanatoresti sau afumaturi specifice Tirolului.

Tirol este o zona geografica aparte, marginita de regiuni extrem de frumoase precum provinciile Salzburg si Carintia in partea estica, Elvetia si Voralberg in partea vestica si Germania in nord. Casute mici ascunse parca printre dealuri, asezari linistite intinse de-a lungul poalelor Alpilor si piscuri acoperite cu zapada sunt doar cateva elemente ce alcatuiesc peisajul Tirolului.

Mozart, Christian Doppler, Cristalele Swarovski, valsul tirolez sau snapsul tirolez, sunt cateva exemple celebre din ansamblul cultural al zonei.

Despre program

Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este initiat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis.

Programul este derulat in perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 78 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?,CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog,Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf,Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: