Reteta mexicana: Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul El Torito.

Reteta mexicana a fost oferita si preparata de Restaurantul El Torito si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str. Iancu Capitanu nr.30, sector 2, Bucuresti.

creveti la gratar cu salata

Ingrediente:

  •  10 creveti pe frigarui la gratar, marinati in prealabil1
  • 2 avocado
  • 2-3 cani varza alba tocata marunt
  • 1-2 jalapenos taiat cubulete
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 lime
  • Sare si piper

Ingrediente pentru sos

  • 1 lingurita de pasta achiote
  • 300 ml suc de portocale

Mod de preparare

Crevetii nedecorticati se tin la marinat in sosul de achiote si suc de portocale, minim 1 ora, la rece.

Cat timp acestia stau la marinat, tocati un sfert de varza alba ca pentru o salata normala si o adaugati peste pasta rezultata din 2 fructe de avocado impreuna cu ardeiul jalapenos si ceapa rosie. Se asezoneaza cu sare si piper.

Crevetii se scot din marinata, se cresteaza pe spate cu o taietura fina a carapacei cat tine codita, se moneaza pe o frigaruie de bambus si se aseaza pe gratar.

Se servesc cu salata de avocado si cu un sos de chipotle cu maioneza!

Secretul bucatarului

Timpul de preparare a crevetilor este relativ mic, aproximativ 7 min pana cand isi schimba culoarea si devin roz ; cand sunt gatiti termic excesiv se intaresc!

 

Partenerul principal

Partener principal

Partener principal

Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de masline etc.

 

Partenerul Petrecerii mexicane

Partenerul petrecerii mexicane este Tortilla chips & Dips, un aperitiv Tex-Mex menit sa aduca un plus de valoare pietei de chips-uri din Romania. Gama este formata din cele 3 arome consacrate la nivel mondial: sare, chili si nacho cheese. Sosurile pentru Tortilla completeaza gama de chips-uri cu cele trei variante: salsa, cheese si guacamole, avand gramaje de 210g, respectiv 220g.

 

Restaurantul Gazda

Logo El ToritoIn martie, programul de educatie culinara este sprijinit de restaurantul mexican El Torito.

El Torito este un restaurant mexican inconfundabil, liniile rustice si elementele de design foarte colorate, iti transmit un sentiment de legatura intre civilizatie si natura.

Peretii sunt o explozie de culori calde si vesele, decorati cu tablourile de un optimism pitoresc al faimosului pictor mexican, Diego Rivera si lampi in forma de soare.

Toate aceste elemete, la care se adauga sombreros, ritmurile incitante a muzicii mexicane si mirosul devastator de delicios al mancarurilor, fac din restaurantul El Torito un loc perfect pentru o iesire cu prietenii sau colegii de birou la un shot de tequila.

Meniul restaurantului este un adevarat carnaval de culori, arome, gusturi si texturi. Fiesta gastronomica poate incepe cu un platou de nachos cu salsa si guacamole pentru a intra in spiritul petrecerii, urmata de o varietate de burritos, taquitos, fajitas, tacos si griluri mexicane.

Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este initiat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis.

Programul va fi derulat in perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 75 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?,CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog,Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, InfoestInfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf,Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati http://www.inbucatariilelumii.eu/wp sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: