Retete indiene – Chiftele din carne de pui in sos picant

Chiftele din carne de pui in sos picant (Murgh kofla curry)

1-11

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.

Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, Bucuresti, sector 5.

Ingrediente chiftele: (Kofla Mixture)

  • ½ kg carne de pui tocata1-3
  • ½ lingurita de seminte de chimion
  • ½ lingurita de coriandru pudra (macinat)
  • ½  lingurita chimion pudra (macinat)
  • ½ lingurita de Gram Masala (amestec de foi de dafin, seminte de chimion, scortisoara)

Ingrediente necesare pentru sos:

  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 1 lingura smantana
  • Ulei de porumb Arpis-pentru prajit
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 lingura de pasta de usturoi si ghimbir
  • ½ lingurita de chilli rosu  pudra
  • 1 lingurita de coriandru pudra
  • 1 lingurita chimion pudra
  • 3 cuisoare
  • 2 seminte de cardamon verde
  • 1 samanta de cardamon negru
  • 1/lingurita de turmeric
  • Sare dupa gust

Mod de preparare Kofla Mixture:

1-6Intr-un bol se pune carnea tocata de pui, peste care se adauga restul ingredientelor (necesare pentru Kofla mixture) si se amesteca bine.

Compozitia rezultata se ruleaza sub forma de chiftele mici si rotunde (15 bucati).

Chiftelele se prajesc in ulei Arpis.

 Mod de preparare sos:

Intr-o tigaie se pune la incins 3 linguri de ulei Arpis.

Peste uleiul incins se adauga ceapa tocata marunt si sa lasa la calit pana devine moale si transparenta.

Se adauga o lingura de pasta de usturoi si ghimbir, apoi restul ingredientelor uscate si se pun la inabusit la foc mic timp de un minut.

Se adauga rosia tocata marunt, chimionul pudra, coriandrul pudra, chilli rosu pudra si turmericul pudra si se pun la inabusit la foc mic timp de un minut.

Se amesteca toate ingredientele.

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei Arpis, se toarna sosul, apoi se adauga smantana si chiftelele din carnea de pui.2-2

Se orneaza pe deasupra cu frunze de coriandru si cateva de felii de ghimbir.

Se servesc cu orez.

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei etc.

Restaurantul Gazda

In ianuarie, programul de educatie culinara este sprijinit de restaurantul indian Taj.

Taj Restaurant reprezinta de 11 ani bucataria indiana in Bucuresti, castigand in ultimii doi ani titlul de „Cel mai bun restaurant indian din Bucuresti”, decernat in cadrul concursului Eating & Drinking Awards. In 2010 Restaurantul Taj a castigat premiul: “Cel mai popular restaurant din Bucuresti”.

Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este initiat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania. Programul va fi derulat in perioada ianuarie – noiembrie 2014 cu sprijinul a 46 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, DiasporaLive.ro, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Online Sudent, Papa bun, Pap Tot, Restograf, Romania Pozitiva, Retetele Marianei, Senso TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania.

Pentru detalii referitoare la proiect si mai multe informatii accesati www.russenart.ro sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

Contact

Larisa Toader

Russenart Communications

Larisa.toader@russenart.ro

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: